Ouderschapscoaching
Het ouderschap kan een hele uitdaging zijn. Je neemt je voor jouw kind het allerbeste te geven en zoals elke ouder wens je jouw kind veel geluk toe en wil je daar graag aan bijdragen. Maar dan de praktijk. Hoe geef je jouw kind het allerbeste? Wat doe je dan als jouw baby ontroostbaar lijkt en jij het ook niet meer weet? Hoe reageer je als jouw dreumes een woedeaanval heeft terwijl jij net haast hebt? Waar help je jouw kind het meest mee als het moeite heeft met zijn huiswerk en jouw hulp vraagt? Wat heeft een kind nodig van zijn ouder om op te groeien tot een gelukkige volwassenen? 

 En wat als je eigenlijk wel weet hoe je wil reageren, maar het je soms gewoon niet lukt? Als je jezelf boos hoort snauwen terwijl je je zo had voorgenomen om rustig te blijven? Of als je zo veel mogelijk afspraken buiten de deur maakt, om maar vooral niet thuis te zijn, terwijl je eigenlijk een betrokken ouder wil zijn? 

 Voor al deze vragen en nog veel meer is er ouderschapscoaching. Omdat dat elke situatie uniek is en standaard oplossingen niet helpen gaan we samen onderzoeken wat het beste past bij jou, jouw kind en jullie gezin. 

 Mijn passie is al jaren de groei en ontwikkeling van gezinnen. In eerste instantie was ik vooral gericht op het kind, maar steeds vaker merkte ik dat het werken met de ouders me voldoening gaf. Als een ouder een stap zet, neemt het kind een sprong. Ik vind het bijzonder om steeds te mogen zien dat ouders door de liefde voor hun kinderen zelf een mooi groeiproces doormaken. Zo ben ik het ouderschap steeds meer gaan zien als een vorm van persoonlijke ontwikkeling. 

 In de gesprekken maak ik regelmatig gebruik van inzichten uit onder andere de verbindende communicatie (ook wel geweldloze communicatie genoemd), de hersenontwikkeling van zowel ouders als kinderen, hechtingsgerichte gezinstherapie en lichaamsgericht en systemisch werk. 
Je ontwikkelt een andere, liefdevolle, milde manieren van kijken naar zowel jouw kind als jezelf. Hierdoor kun je weer met vertrouwen en plezier genieten van het ouder zijn. 

 Praktische informatie  
www.het-sleutelbos.nl 
info@het-sleutelbos.nl  
06-46330396 

 Volg het Sleutelbos op Facebook en Instagram 

Als je individueel naar de afspraak komt duurt een sessie 1 uur en betaal je hier 65 euro voor.  
Kom je met je partner of (een of meerdere) gezinsleden dan duurt een sessie 75 tot 90 minuten en betaal je hier 90 euro voor