Muziektherapie
Deirdre Desta is sinds 2007 muziektherapeut in de geestelijke gezondheidszorg en heeft daardoor ervaring met alle psychische klachten en stoornissen.  
Ze specialiseert zich in het werken met mensen de kampen met de gevolgen van trauma, omdat dit veelal de onderliggende oorzaak is van psychische problemen. Ze werkt daarin graag samen met een psycholoog en een psychomotorisch therapeut. 

Als muziektherapeut onderscheidt Deirdre zich door kennis over trauma en het lichaam toe te passen in muziektherapie. We zitten dus niet stil! Er wordt gespeeld, gezongen, bewogen en naar muziek geluisterd.  
Welk effect heeft een langzaam ritme of een mooie stem op jouw autonome zenuwstelsel en jouw gevoel van veiligheid? Samen zoeken we naar het vergroten van je veerkracht en oefenen hoe je vanuit een opgejaagd of juist ineengestort gevoel weer terug in je “window of tolerance” kunt komen.  
Daarnaast werken we verder met wat je bijvoorbeeld in EMDR, imaginaire rescripting of andere methoden van traumabehandeling bij de psycholoog bent tegen gekomen. We symboliseren rouw of verdriet door bv een lied te schrijven, of we vergroten je eerste kennismaking met boosheid door stevig en hard spel.  

Daarnaast kunnen we werken aan grotere onderliggende doelen, zoals grenzen aangeven, jezelf durven laten horen, vergroten van zelfvertrouwen en leren uiten van emoties.  

Voor meer informatie kun je mailen naar deirdredesta-muziektherapie@hotmail.com
Verder lezen
: www.deirdredesta-muziektherapie.jimdofree.com