Claudia Kremers 
Graag wil ik me even aan u voorstellen. Ik ben Claudia Kremers en sinds 1991 afgestudeerd als fysiotherapeute. De afgelopen jaren heb ik verschillende specialisaties gevolgd zoals sportfysiotherapie, bekkenfysiotherapie, kaakfysiotherapie , craniosacraaltherapie en dry needling. (Klik hier voor meer info over dry needling) 
 
Tijdens deze studiereis kwam ik er achter dat het hoofd-halsgebied mij het meest fascineerde. Ik heb dan ook in 2014 een masterstudie afgerond met als afstudeerrichting orofaciale fysiotherapie (www.nvof.nl). 
 
Hoofd- kaak- en nekklachten hebben vaak een grote impact op iemands dagelijks functioneren en het geeft mij veel voldoening om daar mogelijk een verschil in te mogen maken. 
 
Orofaciale fysiotherapie is vaak bekend onder de naam kaakfysiotherapie. Het omvat echter een veel groter gebied dan dat. Er kunnen problemen zijn in het kaakgewricht zelf zoals gespannen kauwspieren of een niet meer kunnen openen of sluiten van de mond, door bijvoorbeeld tanden knarsen maar ook na orthodontie of een operatie. Maar ook hoofdpijnklachten, nekklachten, duizeligheidsklachten, schouderklachten, aangezichtspijn en oorsuizen kunnen een gevolg zijn van, of leiden tot problemen in het kaakgebied. 
 
Orofaciale (kaak) klachten zijn vaak een onderdeel van een groter geheel en veel factoren kunnen van invloed zijn op het ontstaan of onderhouden van deze klachten. Ik vind het daarom belangrijk de hele patiënt te bekijken en goed te overleggen met huisarts, tandarts en specialisten. 
 
De behandeling is natuurlijk afhankelijk van de klachten maar bestaat vaakl uit oefeningen ter ontspanning of training van de kauw-en nekmusculatuur, adviezen over gewoontes zoals klemmen en knarsen, houdingsadviezen en herstellen van de beweeglijkheid van de kaak en de nek. 
 
De patiënt krijgt eerst een uitgebreid onderzoek en ontvangt van tevoren eventueel een vragenlijst om een zo duidelijk en uitgebreid mogelijke diagnose te kunnen stellen. Daarna wordt het behandelplan samen met de patiënt besproken. De behandelingen vallen onder uw fysiotherapiebudget en niet onder uw eigen risico. Hoe en hoeveel u verzekerd bent voor fysiotherapie kunt u checken bij uw zorgverzekeraar. 
 
Ik ben werkzaam op 2 locaties van Fysiotherapie de Kroeven: 
Buitenvest 94 
4614AD Bergen op Zoom 
En 
Marnixlaan 12 
4707HZ Roosendaal 

Afspraak maken? 
Bel: 0165 542601
Mail: kremers@fysiotherapie-roosendaal.nl
of kijk op: www.fysiotherapiedekroeven.nl