Tai Chi
Wat is Tai Chi? 
 
Tai Chi is een bewegingsleer die lang geleden in China is ontstaan. Een reeks van vloeiende, onbelaste bewegingen, langzaam en met aandacht uitgevoerd, waardoor je rust krijgt in je lijf en in je hoofd. En omdat je altijd binnen je grenzen blijft, vind je daar als vanzelf je balans.  
Tai Chi is dan ook wel: de kunst om lekker in je vel te zitten. 
 
Tai Chi is geschikt voor jong en oud, en ieder kan op zijn eigen manier zijn innerlijke balans vinden. Tai Chi is een middel om tot rust en evenwicht te komen en daarom passen wij de oefeningen aan als lichamelijke beperkingen daarom vragen. Je leert je te concentreren op de souplesse van je bewegingen en dicht bij jezelf en je eigen mogelijkheden te blijven.  

Het helpt bij reuma, nek-, schouder- en rugklachten, fibromyalgie, de overgang, maar ook bij stress en burn-out. Ook hartpatiënten hebben er vaak baat bij. En met evenwicht als doel, legt Tai Chi een nuttige basis voor valpreventie. 

De bewegingen van Tai Chi verbeteren de bloedcirculatie, versterken de beenspieren, verdiepen je ademhaling en verminderen bij veel mensen de pijnklachten. 

De rust in je hoofd heeft een gunstige invloed op de spijsvertering én je weerstand. Meer concentratie en een betere balans helpen je op je werk en in je sport, maken dat je je sterker en vitaler voelt. 

Meer informatie: www.zwartekraanvogel.nl  
Of neem contact op met: Carla Beerendonk tel.: 06-14643538