Tai Chi & Depressieve gevoelens
Depressieve gevoelens heb je in verschillende maten en vormen. Men ervaart dit ieder op een eigen manier.  
Iedereen kent het gevoel van een dag (of aantal dagen) somber en neerslachtig zijn vast wel. 
Maar dit gaat dan vaak weer vanzelf over, men heeft zelf dan nog het vermogen om hiermee om te gaan. 
Maar als deze periode langer gaat aanhouden en er nog andere klachten bij komen kijken wordt het een stuk ernstiger en dreigt er de valkuil om depressief te worden. 
Met depressieve gevoelens is het moeilijk om weer in beweging te komen. Je energie is laag en met de oefeningen ben je bezig om deze positieve energie (Chi) te laten gaan stromen in je lichaam. 
Door de mentale en spirituele eisen van Tai Chi krijgt het zenuwstelsel een betere conditie en kun je makkelijker gevoelens van kalmte en rust oproepen. Na verloop van tijd is concentratie gebrek en prikkelbaarheid met Tai Chi te verhelpen. 
Met Tai Chi ben je bezig met rustige bewegingen in kleine groepen. Het onder de mensen komen in een rustige omgeving, hersteld het zelfvertrouwen. Je bent er om aan jezelf te werken, je bent er niet voor anderen. Je creëert op deze manier je eigen doel om weer te gaan bewegen. 
 
Wat is Chi? 
Chi is niet meer of minder dan positieve energie (levensenergie). Deze energie is werkelijk overal om ons heen en ten alle tijden te gebruiken. Deze Chi stroomt ook door ons lichaam, via de meridianen (deze zorgen voor het transport) wordt het vervoert naar al onze organen. En deze energie hebben we nodig om gezond te blijven. 
Door middel van Tai Chi zetten we de Chi in beweging zodat eventuele blokkades op een natuurlijke manier in het lichaam kan worden omgezet of afgevoerd. 
 
 
Wil je meer weten of contact opnemen voor een proefles. 
Kijk dan op: www.zwartekraanvogel.nl 
Of mail naar: c.beerendonk@zwartekraanvogel.nl 
Bellen mag ook: 06-14643538