Sing Inside Out 
Elke 1e donderdag van de maand | 19.30 – 21.00 uur | Ont-Moet, Bergen op Zoom 
In NOVEMBER, DECEMBER 2021 en JANUARI, FEBRUARI 2022 

 
Je wordt live in een groep begeleid in vrijuit zingen. 
 
Authentiek – Samen – Zijn.  
Dat is het speelveld wat met elkaar gecreëerd wordt. 
De sessie heeft een rustige opbouw waarbij je je begeleid voelt in het vrijuit zingen. 
 
Zingen is de ingang om te leren aanvaarden, verlangen, hopen, vertrouwen, loslaten, liefhebben en bereid zijn. 
Voor velen een verademing. 
 
Voor wie?   
Je houdt van zingen en je wil jouw eigenheid hierin kwijt, in contact met anderen 
Je wil je focussen op hier-en-nu en je bewustzijn vergroten 
Je wil vrij(er) zingen 
Je wil zingen maar vindt dit spannend of denkt dat je het niet kunt 
Je wil uiting geven aan je gevoel 
Je wil (leren) voelen 
Je wil (leren) ontspannen, ook buiten je comfortzone 
Je wil plezier maken en aandacht hebben voor jezelf, in contact met de ander (ja, dat kan samen 😉 ) 
Je bent 18 jaar of ouder 
Veel gestelde vragen: 
 
“Wat als ik of een ander moet huilen?” Dan laat je dat toe, zonder in te gaan op het verhaal. Vertrouw erop dat dat wat zich aandient, ertoe doet en ruimte wil. En kennelijk is er op dat moment die ruimte. Anders zou het zich wellicht niet aandienen. We lossen niks op voor elkaar, maar zijn wel aanwezig bij elkaar. Het mag er zijn, en is zoals het is. Niet meer en niet minder. Net zoals wanneer je zou moeten lachen. En ook dat wordt veel gedaan 😉 
 
 “Wat als ik niet kan zingen?” Als je een stem hebt, kun je zingen. Of dat wel/niet mooi is, doet er niet toe. Het gaat om het proces, en dat proces durven aangaan, oordeelvrij in liefde. Zo kan het ook voorkomen dat je in liefde zult verdragen dat een groepsgenoot wellicht vals zingt. Of je geeft die gelegenheid om te leren aan jouw groepsgenoot 😉 Verdragen wordt dragen. Jezelf dragen en de bedding zijn voor een ander. 
  
“Is dit therapie?” In ieder geval is het (muziek)therapeutisch. Waardevol en dat voor deze prijs 😉 ! 
 
 “Wat als ik overspoeld wordt door (on)comfortabele emoties?” ja, wat dan? Ik zou zeggen: blijf erbij. Laat de golf komen en gaan. Neem daar jouw tijd en ruimte voor die je nodig hebt en communiceer hier zo nodig over met de groep. De ervaring leert dat een overspoeling in deze veilige setting, vaak helend is. En dat is juist fijn en verlichtend. Het kan echter ook zo zijn dat er zo maar iets getriggerd wordt dat meer aandacht en zorg nodig heeft. Mocht je je hier van te voren zorgen over maken, dan raad ik aan even contact op te nemen met mij zodat ik kan inschatten of dit iets voor jou is. Sommigen willen daarom eerst een 1-op-1 sessie. In zo’n individuele sessie kijken we samen wat jij nodig hebt en of ik dat kan bieden. 
 
 Korting 
 Op de 3e donderdag van de maand kun je deelnemen aan meditatie en/of mantra’s zingen. Alles doen op de 1e en 3e donderdag? Bekijk dan eens of de passe-partout iets voor jou is.