Osteopathie als ondersteunig in het oncologisch ziekteproces
Osteopathie is een manuele vorm van geneeskunde die zicht richt op de gehele mens. Een osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van uw klacht. Gezondheidsklachten ontstaan meestal door verlies aan beweging ergens in het lichaam. Deze blokkade(s) kunnen door middel van manuele technieken worden opgeheven om de beweging en functie te herstellen. 
 
Als u last heeft van lichamelijke klachten die zijn ontstaan na uw behandeling voor kanker dan kunt u een osteopaat raadplegen. Door middel van het toepassen van manuele technieken verbetert de verstoorde beweeglijkheid van spieren, gewrichten, wervels en organen. Door het ontstane bewegingsverlies te herstellen zullen de verschillende lichaamssystemen beter gaan functioneren en kunnen uw klachten verminderen. 
 
Een osteopaat houdt zich niet bezig met de ziekte zelf, maar met de gezondheid van het hele lichaam. Door toepassing van manuele technieken helpt osteopathie om het welbevinden terug te winnen en het natuurlijk herstel te bevorderen. Daarnaast kan osteopathie zorgen voor het verminderen van vermoeidheid en andere lichamelijke klachten welke het gevolg zijn van de chirurgische, chemo- en radiotherapeutische behandeling. 

Voor tarieven en inhoudelijke informatie:  
www.osteopathiefriedlander.nl 
amy@osteopathiefriedlander.nl 
06-29592096